Diplon

Stranica je u pripremi – Kupnja nije dozvoljena

Umivaonik – za svaku kupaonicu

umivaonici

Vjerojatno nikada ne razmišljate o kupaonskim umivaonicima sve dok ne dođe vrijeme za renoviranje ili useljenje u novu kuću ili stan. Pomoći ćemo vam pronaći najprikladniji za vas!

U današnje vrijeme nije lako odabrati umivaonike zbog široke ponude proizvoda. Jedan je od najdekorativnijih i jedan od najčešće korištenih komada namještaja u kupaonici.

Budući da je riječ o jednom od najvažnijih dijelova kupaonice, umivaonik prije svega mora biti funkcionalan: treba postojati udobno mjesto za pranje ruku, a ispod slavine da možemo staviti čašu. Nije važno kako izgleda ili od kojeg je materijala napravljen.

Proizvođači se trude zadovoljiti sve potrebe pa je samim time i izbor nevjerojatno velik.

Danas vam predstavljamo najpopularnije vrste nadgradnih umivaonika.

Trebamo li odabrati porculanski ili keramički umivaonik?

kupaonski umivaonik

Prva odluka koju morate donijeti prije kupnje je da li će materijal umivaonika biti porculan ili keramika.

Primarno razmatranje u ovom slučaju je materijal ostalih dodataka u kupaonici. Ako dominira porculan, treba odabrati i porculan za umivaonik kako bi se zadržao sklad.

Bez obzira na sve, svatko ima pitanje: Koja je razlika između ove dvije tvari?

Svatko je u životu iskusio da su porculanske WC školjke izdržljive, jake i otporne; stoga i porculanski umivaonici imaju ova svojstva. Doista, kupaonski dodaci od porculana su kvalitetni proizvodi, a samim time i skuplji. Nema razlike u izgledu između porculanskih i keramičkih umivaonika. Tijekom korištenja možete osjetiti razliku.

Mnogi ljudi misle da su keramika i porculan isti materijal i da se te dvije riječi mogu koristiti naizmjenično; međutim, ti se materijali razlikuju na temelju svojih svojstava i uporabe. Ključna razlika između keramike i porculana može se objasniti na sljedeći način:

Porculan je vrsta keramičkog materijala, ali se obrađuje na višoj temperaturi od same keramike pa je otporniji na lomljenje, lakši za održavanje i upija manji postotak neugodnih mirisa.

Kupaonski umivaonik s porculanskom konstrukcijom

Umivaonik s rupom ili bez?

Nakon što ste donijeli odluku od kojeg materijala odabrati umivaonik, vrijedi razmisliti želite li umivaonik sa ili bez otvora za slavinu. Ako kupujete umivaonik u kojem nema mjesta za slavinu, savjetujemo vam da prvo odaberete slavinu prije kupnje umivaonika. Koordinirajte s vodoinstalaterima i projektantima! Ako imate puno prostora i želite modernu kupaonicu, trebali biste odabrati umivaonik bez rupe, te podignutu slavinu koja se može postaviti iza.

Što se tiče djece, trebali biste odabrati umivaonik s rupom za odvod viška vode. Poznato je da se djeca vole igrati s vodom, raštrkana su ili još nisu svjesna da ako se začepi odvod, ostavi otvorena slavina, prolivena voda može poplaviti kupaonicu. U takvim i sličnim slučajevima vrlo je korisno ako umivsonik ima otvor za odvod vode.

Oblik umivaonika:

Bilo da preferiramo klasičan, okrugli, kvadratni, pravokutni, ovalni ili unikatni oblik, valja misliti i na asimetrične oblike. Daje vašoj kupaonici novi, neobičan, jedinstven izgled!

Diplon proizvodi dizajnirani su kako bi svaku kupaonicu učinili ugodnom i posebnom. U Diplonu pronaći ćete asimetrične umivaonike koji vam olakšavaju svakodnevni život.

 

Diplon.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na "Prihvaćam". Čitaj više.
Prihvaćam
Odaberite polja za prikaz. Drugi će biti skriveni. Povucite i ispustite da promijenite redoslijed.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Kliknite izvana da biste sakrili traku za usporedbu
Usporedi
Košarica za kupovinu Zatvorite